Convenience

De definitie van een convenience product luidt: “Een product dat reeds en bepaalde fase van (voor)bereiding heeft doorlopen. Convenience producten zijn te vinden in vele gradaties: van een voorgewassen groente tot en met een kant en klare maaltijd, ook wel full convenience genoemd. In de hedendaagse keuken worden veel convenience producten toegepast”.

Convenience producten, of in goed Nederlands “gemak producten”, refereren aan het feit dat ze het leven van de consument wat makkelijker maken. Gesorteerd, voorgesneden, voorbewerkt, samengesteld: wat de (voor)bereiding van de producent ook is, het scheelt de consument werk, en dus tijd, in de keuken. Bekende voorbeelden zijn de razend populaire verspakketten, maaltijdsalades en natuurlijk de kant- en klaar maaltijden.

Verspakketten zijn er in verschillende gedaanten: voor Italiaanse lasagne, pompoensoep of Mexicaanse burito’s. Ingrediënten als vlees, vis, kaas of melk moeten nog worden toegevoegd. Een verspakket is veelal als volgt samengesteld: een kartonnen tray of doos, gevuld met groentes en kruiden, geseald in plastic met daar omheen een  sleeve / wikkel van karton. Business Insider heeft een keer onderzoek gedaan naar de kosten van een verspakket. Is het pakket niet alleen handiger, maar ook voordeliger? Klik hier om het artikel te lezen.

Een maaltijdsalade is een salade die dienst doet als volledige maaltijd. Een plastic bowl / bak vormt meestal de primaire verpakking voor deze  maaltijdsalades. De bak wordt vervolgens voorzien van een topseal met daar omheen een vouwkarton sleeve.

Kant- en klaar betekent letterlijk ‘helemaal klaar voor gebruik’. Kant- en klaarmaaltijden hoeven dus alleen nog opgewarmd te worden. Deze maaltijden worden meestal verpakt in een aluminium bak. Voor de look & feel én voor het vermelden van relevante productinformatie (bijvoorbeeld de ingrediënten) wordt vaak een kartonnen sleeve gebruikt als secundaire verpakking.

Dus, of u nu kiest voor een gedeeltelijk voorbereidde maaltijd of een kant- en klare maaltijd, gemak dient de mens. Convenience it is!

Advies

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verpakken van jouw product in vouwkarton? Wil je een mock-up laten maken om je eigen klant te overtuigen? Of ben je op zoek naar een (andere) producent van je bestaande verpakking?

Wat je vraag of wens ook is, geef ons een seintje! Onze Passie voor Zichtbaarheid zetten we ook graag voor jouw product in. Op onze contactpagina vind je relevante contactgegevens. We horen graag van je.

Wil je eerst meer lezen om inzicht te krijgen in welk type verpakkingen er zoal zijn, dat kan ook. Check dan even deze pagina.

Convenience en vouwkarton