Gecertificeerd en Duurzaam(heid)

Als je echt duurzaam wilt zijn, is duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel van je bedrijfsvoering. Kritisch zijn op je bedrijfsprocessen, kritisch zijn op hoe en met wie je (samen)werkt, en kritisch zijn met welke materialen je werkt. Er bestaan diverse certificeringen, die door onafhankelijke partijen worden uitgegeven, om dit alles goed te borgen. Hassink Verpakkingsdrukwerk is gecertificeerd. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste certificaten welke aan Hassink zijn toegekend. Weet je meteen waar je aan toe bent!

BRCGS gecertificeerd

Sinds 2018 zijn wij BRCGS gecertificeerd. Dit BRCGS-certificaat verklaart dat het productieproces van Hassink voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen van de voedingsmiddelenindustrie.

ISO-14001 gecertificeerd

Naast de BRCGS certificering voldoet Hassink ook aan de ISO-14001 norm en is derhalve in het bezit van het bijbehorende ISO-certificaat. Deze 14001-norm heeft betrekking op de vastlegging en naleving van processen in het algemeen en op milieuzorg in het bijzonder.

FSC® gecertificeerd

Hassink Verpakkingsdrukwerk is tevens in het bezit van het FSC- certificaat. Het hout dat wordt verwerkt in FSC-karton is geteeld in speciaal daarvoor gekweekte bossen. Door dit karton te gebruiken draagt u gegarandeerd bij aan verantwoorde bosbouw. Immers, voor iedere boom die wordt gebruikt, worden er drie geplant. 

BRC_certificaat
ISO 140001
FSC certificaat

Duurzame Inzetbaarheid

Onze medewerkers zijn ons kapitaal. We vinden het belangrijk dat iedereen nu en in de toekomst het werk goed kan blijven doen en dat er met plezier bij ons gewerkt wordt. Om die reden is in 2018 het project ‘Hassink Duurzaam ontwikkelen’ in het leven geroepen. Hierin werd aandacht besteed aan de verschillende manieren voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. De kern van het project:

  1. Onderzoeken van de mening van onze medewerkers over diverse onderwerpen (samenwerking, opleiding, ontwikkeling, etc.);
  2. In kaart brengen van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zodat voor iedereen duidelijk is wat er van elkaar wordt verwacht;
  3. Het opzetten van een nieuwe gesprekscyclus zodat we met elkaar in gesprek blijven.

Dit project is inmiddels succesvol afgerond, maar wij blijven continu bezig met het duurzaam ontwikkelen van onze medewerkers.

We bieden opleidingen aan, onze bedrijfsfysiotherapeut komt iedere twee weken om onze medewerkers preventief te trainen of te behandelen waar nodig, wij faciliteren fruit in onze kantine en helpen onze medewerkers naar behoefte met een financieel adviestraject waarmee inzicht wordt verworven in zijn financiële situatie en toekomstige mogelijkheden. Ook kent de Grafimedia CAO diverse generatiepact mogelijkheden. Zo proberen we onze medewerkers hun leven lang te ontwikkelen en gezond en vitaal naar hun pensioen te brengen.