1902

Over Hassink Verpakkingsdrukwerk | Onze geschiedenis

Alles over Hassink Verpakkingsdrukwerk. Ruim honderd jaar oud, maar levend als nooit tevoren. Een familiebedrijf dat in 1902 het daglicht zag dankzij de ondernemerszin van Jan en Albert Hassink. Hun boekdrukkerij bevond zich achter het woonhuis aan de Noorderhagen in Enschede. Wanneer Albert besluit iets anders te gaan doen, zet Jan het bedrijf alleen voort. Hassink Drukkers houdt zich dan vooral bezig met labels en stalenkaarten voor de textielindustrie en familiedrukwerk. Lees hier over de geschiedenis van Hassink Verpakkingsdrukwerk.

1933

Een muzikale drukker

Jan trouwt met Johanna Boekhold en krijgt met haar twee kinderen: dochter Arnolda en zoon Theo. Theo is muzikaal getalenteerd, maar zal zich voegen naar de wens van zijn ouders om de drukkerij voort te zetten. Hij leert het vak van boekdrukker onder andere in Leipzig. Twee jaar later, in 1933, op de dag dat Jan Hassink plotseling overlijdt, spoedt de 21-jarige Theo zich naar huis. Ineens is hij eigenaar van het familiebedrijf.

  • Jan
1934

Zwoegen, zweten en oogsten

Theo werkt zich, samen met de zetter en drukker die hij in dienst heeft, een slag in de rondte om het hoofd boven water te houden. Hij heeft een familie te onderhouden. Maar het zwoegen en zweten is niet voor niets. Een paar jaar later is er ruimte voor een kleine uitbreiding en neemt hij de 14-jarige Jan Weernink aan voor 2,48 gulden per week. Jan leert het vak vanaf de basis tot hij bekend is met alle fijne kneepjes van het werk. Hij zal uiteindelijk bijna 50 jaar bij Hassink blijven werken.

  • Jan Weernink
1945

Crisistijd

De crisistijd is niet gemakkelijk. De oorlog komt en legt het bedrijf stil. De dag dat Enschede bevrijdt wordt, is ook de dag dat Theo en Jan nieuw leven blazen in de drukkerij. Er komen tal van aanvragen voor het drukken van programma’s en aanplakbiljetten voor bevrijdingsfeesten. Het is het begin van een stijgende lijn die doorzet. Theo neemt daarom boekdrukker Albert Slijkhuis in dienst. Die vindt de drukkerij op zich niet veel soeps, maar is verrast door de kwaliteit van het drukwerk dat er wordt gemaakt en de gemoedelijke sfeer.

  • Theo en Jan
1977-1979

Lef en visie

In de jaren die volgen valt op dat Willem Jan vakkundig is, maar ook een echte ondernemer. Hij heeft lef en visie en onder zijn leiding ontwikkelt Hassink Drukkers zich tot een industriële drukkerij met de modernste apparatuur. Ook verhuist hij de zaak naar Haaksbergen, een dorp waar ruimte is voor uitbreiding en waar meer dan genoeg klanten zijn en minder concurrentie. Willem Jan heeft ook geluk in de liefde. Hij trouwt met Ceciel Veldhof en ze krijgen drie kinderen: Loes, Tom en Roos.

  • apparatuur
1987-1992

Investeren en innoveren

De aanschaf van een offsetpers begin jaren 70 was het begin van een periode waarin investeren in nieuwe machines en technieken geen vraag was maar een gegeven. Willem Jan, Jan Weernink en Albert Slijkhuis vormen dan de kern van Hassink Drukkers. Ook vader Theo blijft nauw betrokken bij het bedrijf. Dinkeldruk in Oldenzaal wordt overgenomen en na 10 jaar weer verkocht. En Hassink bouwt in 1987 een nieuw pand aan de Handelsstraat waar het zich nog steeds bevindt. In 1992 volgt wederom een uitbreiding. In de drukkerij werken dan 23 mensen. Klanten weten de innovatieve onderneming te waarderen. Folders en brochures, jaarverslagen, huisstijlen en tal van producties verlaten bij tienduizenden tegelijk de drukkerij. Allemaal even prachtig want kwaliteit staat nog steeds voorop.

  • Nieuw pand
2012-heden

Loes en Tom Hassink

Kinderen Loes en Tom krijgen het vak met de paplepel ingegoten en in 2012 nemen zij het bedrijf over van vader Willem Jan. In 2013 verlegt Hassink Drukkers de focus van regulier drukwerk naar het vormgeven en drukken van verpakkingen. Hassink Verpakkingsdrukwerk is een feit. Het betekent een omslagpunt in de organisatie die hen bepaald geen windeieren legt. Sindsdien zien Loes en Tom Hassink hun bedrijf maandelijks groeien. Met de groei komt ook de behoefte aan wederom een optimalisatieslag. In 2017 worden de interne processen aangescherpt zodat in 2018 het BRC-certificaat wordt behaald. 2018 is ook het jaar van weer een ui