Voordelen vouwkarton

Als producent van vouwkarton verpakkingen zal het je niet verbazen dat wij groot fan zijn van karton als verpakkingsmateriaal. Maar dat wil niet zeggen dat dat ook altijd de juiste keuze is. Er zijn talloze producten die zich niet laten lenen voor verpakken in vouwkarton. Vanwege de grootte, vanwege het gewicht of vanwege de gewenste houdbaarheid van het product.
Er zijn voldoende voordelen te noemen voor vouwkarton als verpakkingsmateriaal. Om er drie te noemen:

a. Grondstof is hernieuwbaar

Karton wordt gemaakt met houtvezels. Duurzaam beheerde bossen (en daarmee houtvezels en dus vouwkarton) nemen CO2 op en zijn een hernieuwbare grondstof. Mede door de productiebossen van de hout- en papierindustrie groeit het bosoppervlakte in Europa. Sinds 1950 is het Europese bosoppervlak toegenomen met 30%. Met zorg wordt bos verbouwd, geoogst en opnieuw geplant. Absoluut één van de voordelen van vouwkarton mogen we wel stellen.

b. Voedselveilig en hygiënisch

Consumenten moeten kunnen vertrouwen op veilige voedselproducten. Een breed scala aan voedselproducten wordt verpakt in karton, zoals bijvoorbeeld rijst, pasta, cornflakes, thee, diepvriesproducten, chocolade en fastfood. Vouwkarton biedt voedselveilige en duurzame verpakkingsoplossingen. Het wordt gemaakt volgens strenge Europese veiligheidsrichtlijnen zoals de CEPI sectorrichtlijn. Door de inzet van inkten zonder minerale oliën wordt migratie van schadelijke stoffen naar het verpakte product voorkomen. Bovendien is het vet-werend en hittebestendig dankzij goede barrière-eigenschappen.

c. Duurzaam imago voor je merk

Steeds meer consumenten houden bij hun aankopen rekening met het milieu. Verpakkingen spelen daarbij een belangrijke rol. Meer dan de helft van de Europese consumenten is van mening dat karton de meest milieuvriendelijke verpakkingsvorm is. Vouwkarton draagt dan ook bij aan  het duurzame imago van merken. Bovendien zijn verpakkingen van vouwkarton eenvoudig plat te maken en te recyclen. Eén van de andere voordelen van vouwkarton.

Vouwkarton Platform Nederland

Vouwkarton Platform Nederland is branche- en belangorganisatie voor de vouwkartonindustrie. Hassink Verpakkingsdrukwerk is hier ook lid van. De inhoud van deze pagina is mede dankzij hun input tot stand gekomen. 

Advies

Wil je graag in gesprek over de voordelen van vouwkarton, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verpakken van jouw product in vouwkarton? Laat het ons weten, we horen graag van je. Op onze contactpagina vind je relevante contactgegevens.

Voordelen van vouwkarton