Als je echt duurzaam wilt zijn, is duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel van je bedrijfsvoering. Kritisch zijn op je bedrijfsprocessen, kritisch zijn op hoe en met wie je (samen)werkt, en kritisch zijn met welke materialen je werkt.

Voor wat betreft de de materialen waar we mee werken, is vouwkarton vanzelfsprekend een belangrijk voorbeeld. Hoe verhoudt vouwkarton zich dit tot de term duurzaamheid?

Vouwkarton wordt gemaakt van hout. Hout is mooi, sterk, milieuvriendelijk, CO2 neutraal, recyclebaar en ook nog eens hernieuwbaar. Mits afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. 11% van het wereldwijd geoogste hout wordt direct door de papierindustrie gebruikt. Voor iedere boom die wordt gebruikt, worden er drie geplant. Op deze manier zorgen wij ervoor dat onze bossen groeien: sinds 1950 is het Europese bos oppervlak toegenomen met 30%. Qua duurzaamheid zit het dus wel goed!

duurzaamheid

Je kunt er zeker van zijn dat de vouwkarton verpakkingen die je bij Hassink bestelt bijdragen aan verantwoorde bosbouw en dus aan duurzaamheid. Immers, wij gebruiken en gaan op correcte wijze om met papier dat voldoet aan de normen FSC en PEFC. Het in FSC- en PEFC-papier verwerkte hout is geteeld in speciaal daarvoor gekweekte bossen.

Wil je graag meer weten hoe Hassink omgaat met duurzaamheid? Wil je meer weten over de herkomst van vouwkarton? Of ben je juist benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van dit duurzame materiaal? Laat even een berichtje achter als je wilt. Onze contactgegevens zijn hier te vinden. We praten je graag bij!