Groente en Fruit

Groente en Fruit wordt voor een groot deel (nog) verpakt in plastic. Dit zal om reden van houdbaarheid nooit helemaal verdwijnen, maar het staat als een paal boven water dat een deel van de plastic bakjes en andere plastic verpakkingen vervangen zal gaan worden door vouwkarton verpakkingen. Een goede ontwikkeling: kan de fruitverpakking meteen voorzien worden van een mooi logo, een sfeerimpressie of een lekker recept! Groente en fruit bakjes van karton zijn de toekomst.

Aardbeien

De ene aardbei is de andere niet, zoveel is zeker. Er zijn meer dan 10 rassen aardbeien. In alfabetische volgorde: Amandine, Daroyal, Darselect, Elsanta, Faith, Favori, Furore, Korona, Lambada, Malwina, Mieze Schindler, Ostara, Snow White, en Sonata.

Tomaten

Voor wat betreft tomaten geldt, voor ieder wat wils. Pruimtomaten, trostomaten, cherrytomaatjes, roma tomaten, zongedroogde tomaten, trostomaten, snoeptomaten, keuze genoeg. Als broodbeleg, garnituur, in de salade, als soep of als basis voor een heerlijke saus, de tomaat is zeer veelzijdig in haar toepassingen.

Bessen

Ook bij bessen valt er genoeg te kiezen. Aalbessen, bosbes, kruisbes, blauwe bes, rode bes, zwarte bes, om er een paar te noemen. Heerlijk door de yoghurt of kwark, in een fruitsalade, als vulling voor een omelet of voor in een taart. Je kan er natuurlijk ook jam of compote van maken.

Appels

Om hier nu een totaaloverzicht van alle appel soorten te vermelden gaan wat ver. Immers, er zijn er meer dan 7000. Ruwweg kan je appels onderverdelen in 3 categorieën, zoet, zuur en zoetzuur. Bekende soortnamen zijn Cox, Braeburn, Kanzi, Elstar, Jonagold, Golden Delicious, Pink Lady en Goudreinet.

Peren

De begrippen handperen en stoofperen zijn alom bekend. In vergelijking met de appels klinken de soortnamen wellicht wat minder in de oren. Conference, Migo en Doyenné du Comice zijn voorbeelden van een handpeer, waar Saint Remy, Gieser Wildeman voorbeelden zijn van een stoofpeer.

Conische bakjes

Of je nu praat over tomatenbakjes, bessenbakjes, bakjes voor appels of bakjes voor peren, conische bakjes van vouwkarton zijn uitermate geschikt als verpakking van deze fruitsoorten. Avocado bakjes, kiwi bakjes, champignonbakjes en aardbeien bakjes zijn andere voorbeelden. Bakjes voor citrusvruchten, pepers, paprika’s, aardappels, mais perziken of asperges behoren ook tot de mogelijkheden.

De Groente en Fruit bakjes zijn op verschillende manieren af te sluiten, bijvoorbeeld door het bakje te voorzien van een hersluitbare klepdeksel. Een andere variant is dat het bakje wordt voorzien van een sleeve. Uiteraard is het ook mogelijk om de bovenkant van het bakje op te laten en deze na het vullen in te sealen.

Advies

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verpakken van jouw product in vouwkarton? Wil je een mock-up laten maken om je eigen klant te overtuigen? Of ben je op zoek naar een (andere) producent van je bestaande verpakking?

Wat je vraag of wens ook is, geef ons een seintje! Onze Passie voor Zichtbaarheid zetten we ook graag voor jouw product in. Op onze contactpagina vind je relevante contactgegevens. We horen graag van je.

Wil je eerst meer lezen om inzicht te krijgen in welk type verpakkingen er zoal zijn, dat kan ook. Check dan even deze pagina.

Groente en Fruit branche

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Groente en Fruit branche werken wij samen met GroentenFruit Huis. Wil je meer over deze belangenorganisatie weten, bezoek dan eens hun website.

Groente en Fruit en vouwkarton