Champignons in vouwkarton. Dat klinkt als een lekker nieuw recept voor tijdens de feestdagen. Maar niets is minder waar, champignons in vouwkarton is een uitstekend recept gezien vanuit verpakkingsoogpunt.

Iedereen die champignons koopt en kookt is bekend met het plastic bakje met transparante deksel waarin de champignons tot op heden worden verpakt. Zo’n deksel die je eraf moet trekken en vervolgens niet meer kunt gebruiken. Als producent van vouwkarton verpakkingen zijn wij dagelijks in gesprek met onze klanten en prospects en denken we na over nieuwe verpakkingsvormen en mogelijkheden.

Op de afbeelding bij dit artikel staan twee oplossingen voor het verpakken van champignons. De ene variant is een vouwkarton conisch bakje voorzien van een hersluitbare klepdeksel. De andere variant is een bakje voorzien van een sleeve, waarbij uiteraard ook de mogelijkheid bestaat om de sleeve achterwege te laten en het bakje, gevuld met champignons, in te sealen.

champignons in conisch bakje

Zomaar twee voorbeelden om te laten zien wat er kan met vouwkarton. De mogelijkheden zijn legio. Graag delen wij onze ruime kennis en ervaring met je. Wil je van gedachten wisselen welke verpakkingsoplossingen er voor jouw product zijn, of heb je bestaande vouwkarton verpakkingen en ben je op zoek naar een nieuwe of een extra leverancier? Laat het ons weten. Op onze contactpagina vind je de relevante contactinformatie.

Last but not least, naast het technische en het duurzame aspect van vouwkarton als verpakkingsoplossing is er nog een ander belangrijk punt te melden. De bedrukking van de verpakking natuurlijk! Denk eens na over de uitstraling van het bedrukte vouwkarton bakje. Merk, logo, identiteit, recepten, sfeerbeelden, noem maar op. Producenten van champignons, marketeers, productmanagers, brandmanagers én consumenten: iedereen wordt hier blij van!