hassink header

Korte levertijden, toch?

Elders op onze site kan je lezen over de 7 voordelen van Hassink Verpakkingsdrukwerk. Met gepaste trots vermelden we dat onze levertijden aanzienlijk korter zijn dan het marktgemiddelde van zes tot tien weken. Een belangrijke voorwaarde om hier aan te voldoen is de beschikbaarheid van grondstoffen zoals vouwkarton.

Recente marktontwikkelingen op het gebied van beschikbaarheid van karton hebben serieuze invloed op (onze) levertijden. We hebben onze relaties daarom per brief geïnformeerd, over de situatie, en over hoe hierop te anticiperen. Een duplicaat van deze brief is hieronder te lezen. Graag horen we van je als er vragen zijn, onze contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina.

Informatieve brief

Geachte klant,

Het zal u niet ontgaan zijn: er is enorme karton-schaarste in de markt. Op dinsdag 8 en woensdag 9 juni jl. hoorden we het zelfs op het nieuws en lazen we het op internet en in de krant: “Prijs van karton schiet omhoog door webwinkelen en tekort aan oud papier (NOS, 09-06-2021)”.

De levertijden van karton lopen al geruime tijd op, er is teveel vraag terwijl het aanbod constant blijft. Dat maakt dat het product schaars is geworden. Wij hebben dit geruime tijd voor kunnen blijven door ruim op tijd in te kopen, maar het ‘nieuwe normaal’ is op dit moment een levertijd (afhankelijk van het soort karton) van 3-6 (!) maanden. En er is op dit moment geen enkele indicatie dat dit op korte termijn gaat veranderen…

Dit betekent dat wij hier samen met u op moeten gaan anticiperen. Wij verzoeken u een forecast te maken van de jaarbehoefte van uw bestaande of nieuwe verpakkingen en deze met uw accountmanager te delen. Op basis daarvan kunnen wij bestellingen gaan plaatsen bij de kartonfabrieken. Alleen op deze wijze kunnen wij ervoor zorgen dat u uw verpakkingen op tijd ontvangt.

Indien u nog vragen heeft naar aanleiding van deze brief (over levertijden of anderszins), dan kunt u contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Hassink B.V.