fruitverpakking van vouwkarton

“Ontwerp een fruitverpakking van vouwkarton”

Een fruitverpakking van vouwkarton ontwerpen, dat is een hele uitdaging. Creativiteit is dé basis voor gezonde en goede innovatie. Jonge scholieren zijn bij uitstek creatief. Ze kennen immers geen grenzen, zijn eindeloos enthousiast, heel nieuwsgierig en willen niets anders dan spelen en lol maken. AdoptIDee brengt basisschoolscholieren in contact met bedrijven, zodat het bedrijfsleven geïnspireerd kan worden en leerlingen kunnen leren en ontdekken.

Eind mei heeft Loes Hassink een presentatie gehouden voor de leerlingen van groep 6 van basisschool Paus Joannes in Haaksbergen. Op deze manier konden de leerlingen een goede indruk krijgen van wat Hassink Verpakkingsdrukwerk dagelijks doet. In de daaropvolgende 4 weken zijn de leerlingen in kleine groepjes aan de slag gegaan met hun opdracht.
Vol vragen en met veel enthousiasme zijn ze aan de slag gegaan. Zo zijn er fruitverpakkingen bedacht voor appels, peren, blauwe bessen, bananen, limoenen, aardbeien en pruimen.

Eind juni hebben de kinderen hun verpakking mogen presenteren aan Loes. Prachtig om te zien welke gedachtes en overwegingen de revue zijn gepasseerd en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Uiteindelijk is er na rijp beraad een winnaar gekozen: het blauwe bessen bakje!

Felicitaties aan het groepje dat deze fruitverpakking heeft ontworpen. Zij hebben vol trots de AdoptIDee trofee 2021 in ontvangst mogen nemen. Zo zie je maar weer: de jeugd heeft de toekomst. En de ideeën!